Džeko platio liječenje dječaka Haruna i još jednom pokazao svoje veliko srce

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko još jednom je pokazao koliko srce ima, budući da je uplatio kompletne troškove liječenja osmogodišnjeg Haruna Kape koji boluje od TAR sindroma.

“Edin je desetine puta učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost zna, a duplo više puta je učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost ne zna, a i ne želi da se to sazna. Nikad ne pomaže da bi se time hvalio, već zbog toga što je dobar čovjek i što želi pomoći. Nažalost, u BiH ima mnogo ljudi i organizacija kojima je pomoć itekako potrebna, a Edin i njegova supruga su posebno slabi na djecu. Da, Edin je uplatio cjelokupan iznos koji je bio potreban za operaciju Haruna Kape i pratit će njegovo zdravstveno stanje”, odgovorili su na upit portala Klix.ba iz Džekinog PR tima.

Podsjetimo, Harun je ponovo morao na operaciju u Tursku, a za početak nove borbe bilo mu je potrebno 4.000 eura. Dječak je mladi sportista i član PK Spid iz Sarajeva, a na Otvorenom prvenstvu u Rijeci osvojio je srebro i bronzu.

Porodica Kapo živi u stanu od 13 kvadrata u naselju Bistrik, a nedavno su objavili lijepu vijest da je uplaćen novac za operacije. Međutim, nisu željeli otkriti da je to učinio upravo Džeko.

“Dragi naši, javljamo se uz veoma lijepe vijesti. Harunu je uplaćen novac za operaciju od anonimne osobe u iznosu od 4.000 eura. Novcem koji smo sakupili plaćamo put do Turske i hotel. Hvala anonimnom čovjeku koji je uplatio ovaj iznos. Hvala portalima koji su podijelili našu priču. Hvala svim prijateljima koji su učestvovali u šest akcija. Hvala svim ljudima koji su podijelili naš apel. Svi ste vi dio jedne velike i teške priče”, poručila je tada porodica.

klix.ba

Related posts