Di Francesco ostaje u Romi još dvije godine

Italijanski fudbalski stručnjak Eusebio Di Francesco ostaje na klupi Rome do kraja juna 2020. godine.

Uprava kluba saopćila je kako je Di Francesco danas produžio ugovor na još dvije godine. Di Francesco je ekipu Rome prošle sezone doveo na treće mjesto Serie A i polufinala Lige prvaka.

“Izuzetno sam zadovoljan što sam u mogućnosti nastaviti pustolovinu s Romom i našim navijačima. Povjerenje koje su mi ukazali čini me jako ponosnim i nadam se kako ću to povjerenje opravdati još uzbudljivijom sezonom od one prethodne“, rekao je Di Francesco.

Predsjednik Rome Jim Pallotta je kazao kako je produženje ugovora ponajbolji dokaz da Uprava kluba vjeruje u sposobnosti Di Francescoa.

“Prošle godine sam kazao da na klupi želimo nekoga ko će razigrati naše glavne igrače, ali i pomoći u razvoju mladih talenata. Mislim da je Di Francesco u prošloj sezoni uspio izvršiti oba zadatka“, istakao je Pallotta.

Di Francesco je kao igrač dres rimske “vučice“ nosio od 1997. do 2002. godine, a od početka prošle sezone je šef stručnog štaba u timu u kojem jednu od glavnih uloga igra kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Related posts