Detalji iz optužnice: “Miki” i Bošnjak uništili dokaze u slučaju Davidovog ubistva

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banja Luka Mikice Marijanca (55) zvanog Miki i Zorana Bošnjaka (44), optuženih za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića, javlja portal Srpskainfo.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici koju je 7. septembra ove godine podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, odlikovani pripadnik MUP Republike Srpske Mikica Marijanac i drugooptuženi Zoran Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

Optuženi su prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odjevnih predmeta skinutih sa tijela Davida Dragičevića, a u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova na muškim gaćama sive boje (boksericama) koje bi mogle poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu zbog krivičnog djela ubistvo na štetu Davida Dragičevića, taj odjevni predmet, muške gaće sive boje – bacili.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo Sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici koja je juče dostavljena Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Prema ovom krivičnom djelu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.

Related posts