Demant na tekst „Bihać: Nakon što su postavili cijevi u okviru projekta KFW, “struka” kazala da se ponovo kopa i vade cijevi??“

Bilo bi jako dobro kad bi se navedeni portal bavio radom Zavoda na iskren i način kako nalaže novinarska etika,ali ovim člankom , (skriveni) autor teksta ,jednim u nizu objavljenih na temu rada Zavoda,je pokazao svu „zluradost“ nestručnost i neinformiranost kad je u pitanju realizacija KfW projekta, jer javno proziva JU „Zavod za prostorno uređenje“ Bihać, za radove koja sa radovima navedenim u članku nema, što bi naš narod rekao „ blage veze „.

Dana 11. 10. 2017. godine na portalu USN.ba objavljen je članak pod naslovom
„Bihać: Nakon što su postavili cijevi u okviru projekta KFW, “struka” kazala da se ponovo kopa i vade cijevi??“

Naime, radove u okviru KfW projekta izvodi d.o.o. „Euro Asfalt“ Sarajevo , pod nadzorom konzorcija „Fichtner – Una Consulting“ .

JU „Zavod za prostorno uređenje“ nema apsolutno nikakvu ulogu u izvođenju spomenutih radova,što je dosada više puta napomenuto.

Ingerencija Zavoda je isključivo je asfaltiranje kolovoza, što će biti učinjeno čim se radovi završe.

Ovakvi i slični napisi ,neće nanijeti štetu niti JU „Zavod za prostorno uređenje“ niti Gradskoj upravi da uspješno okonča ovaj ,kako je i navedeno milenijski projekat,već samo lakovjernim čitaocima da povjeruju u sve što im nadri-novinari napišu.
Portal koji u svom nazivu pretenciozno nosi ime našeg Kantona ne bira sredstva da izbaci „senzacionalne „ informacije, sve u cilju povećanja posjećenosti svoje web stranice i ostvarenja profita.

Nije nam cilj nikakva javna prepiska ,već pravovremeno i istinito izvještavanje građana koji imaju pravo znati i biti obaviješteni o svemu što se tiče rada i djelovanja Zavoda.

Tim ljudi iz Zavoda koji rade na ovom i drugim projektima posjeduju stručnost, kvalificiranost i dovoljno iskustva za uspješnu realizaciju radova i svakako zaslužuju povjerenje javnosti a ne kritiku i omalovažavanje.

Related posts