Davor Dragičević: Davida je ubila država, rok vlastima do 14. novembra

Na banjalučkom Trgu Krajine ponovo se okupilo oko dvije hiljade ljudi koji traže ponavljanje izbora i pravdu za ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića.

“Na Davidovom trgu smo 203. dan, mirno i dostojanstveno. Predsjednik je ovdje (predsjednički kandidat Saveza za pobjedu Vukota Govedarica). Meni je dijete oteto iz njedara, mučeno, masakrirano, na kraju položeno u govna, u Crkvenu”, rekao je okupljenima Davor Dragičević, otac ubijenog mladića.

On je vlastima dao rok do 14. novembra da privedu pravdi ubice, zaprijetivši da će poslije toga “lično povesti ljude na život i smrt”.

“Prethodnih dana pokazali smo da za pola sata na miran način možemo blokirati Banja Luku. Nisu mi potrebni advokati, ne pristajem na umanjenje zločina. Kao ubio ga Đorđe Rađen (osoba koja je tvrdila da mu je David opljačkao kuću). Nije, Davida je ubila država. Kada se riješi ubistvo moga sina i sve ostale djece, tada ćemo naći spokoj”, istakao je je Davor Dragičević.

Potom je najavio Vukotu Govedaricu, kao “predsjednika RS”. Govedarica je kazao da će istrajati u borbi za slobodnu RS, u kojoj će živjeti slobodni ljudi, što sada nisu, jer aktuelna vlast, kako je naglasio, ucjenjuje penzionere, rudare, radnike, studente…

Novi skup na Trgu Krajine najavljen je za sutra za 18 časova. Okupljanja na Trgu Krajine povodom smrti Davida Dragičevića počela su 26. marta i od tada se državaju svako veče.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću riječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjoj Luci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko vještačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Related posts