Cazinjanka Ajla Mahmutović prva na Državnom prvenstvu u Tuzli

Cazinjanka Ajla Mahmutović zauzela je prvo mjesto na jučerašnjem Državnom i paradržavnom prvenstvu BiH u kategoriji borbe U-21.

Jučer, u nedjelju 13.11.2016. godine u Velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ održano je historijsko Državno prvenstvo za kadete, juniore, i mlađe seniore U-21 u karateu, i para-državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u organizaciji Karate saveza Tuzlanskog kantona i KBS Tuzla-Sinbra. Cazinska karatistkinja Ajla Mahmutović uzela je prvo mjesto u svojoj kategoriji za mlađe seniore U21 u karateu. Ajla zadnjih godina bilježi samo uspjehe, kako na državnom tako i na međunarodnom planu.

Nastup na Državnom prvenstvu BiH za kadete, juniore i U21 bilo je obavezno za sve takmičare i isto je izbornog karaktera za reprezentativne selekcije BiH, koje će uzeti učešća na predstojećem Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u Sarajevu.

Prva četveroplasirana takmičara u pojedinačnoj i dva prvoplasirana tima u ekipnoj konkurenciji, jučerašnjom borbom stekli su pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu, decembra 2016. godine u Sarajevu.

Ovogodišnje državno prvenstvo održano u Tuzli, bilo je posebno iz nekoliko razloga:

Prvo državno prvenstvo od kako je karate zvanično ušao u porodicu olimpijskih sportova
Prvo državno prvenstvo na kojem su učestvovali baš svi klubovi sa prostora cijele Bosne i Hercegovine (kako je karate postao olimpijski sport svi klubovi su se priključili WKF-u Svjetskoj karate federaciji)
Prvo para-državno prvenstvo za osobe sa invalditetom.

Našoj Ajli, državnoj prvakinji, čestitamo na, još jednom u nizu, ostvarenom uspjehu, te joj želimo mnogu sreće i sjajnih rezultata u budućim borbama.

cazin.net

Related posts