Casio predstavio jeftiniju verziju svog smartwatcha za planinare

Casio je u svoju ponudu uvrstio novi smartwatch koji koristi Googleov Wear OS, ali se ne razlikuje od ostalih pametnih satova ove kompanije.

U suštini, smartwatch je isti, čini se da ima iste specifikacije, ali košta 100 dolara manje. Radi se o novom satu Pro Trek Smart Outdoor Watch, odnosno modelu WSD-F20A koji će se prodavati po cijeni od 399 dolara kada se nađe na tržištu 1. maja. To je za 100 dolara manje u odnosu na cijenu modela WSD-F20 koji je u prodaji od januara. Dva sata su praktično ista, ali jeftinija verzija nema gripove na bočnim dugmadima za lakše korištenje u rukavicama, narukvica nije od nehrđajućeg čelika, a razlikuju se i u boji.

Ono što je pozitivno jeste činjenica da se razlikuju od tradicionalnih uređaja s Wear OS operativnim sistemom. Casio je prilagodio svoje satove tako da budu korisniji u navigaciji, a najnoviji modeli posjeduju GPS i mapiranje, visinometar, barometar i kompas. Također, mogu se koristiti i kao trackeri za različite aktivnosti. Veoma su izdržljivi i otporni na vodu.

Prvi Pro Trek smartwatch je ostvario uspjeh kad je riječ o planinarenju, ali je imao nedostataka kada je riječ o aktivnostima na otvorenom, uključujući vježbanje i vožnju biciklom. Novi modeli dolaze bez tih nedostataka, a GPS je naznačajniji dodatak.

Related posts