BOSANAC STIGAO IZ KINE U SARAJEVO: SITUACIJA JE DRAMATIČNA, OSTAJEM U KARANTINU

Sarajlija Adnan Hodžić jučer je u Bosnu i Hercegovinu stigao iz Kine. U razgovoru za Avaz ispričao je kako se u zemlji koja je izvor opasnog koronavirusa osjeti panika među ljudima.

  • Ja sam jučer stigao u Sarajevo. U gradu u kojem sam bio zabilježeno je šest slučajeva koronavirusa, ali tu živi 6 miliona ljudi. U provinciji u kojoj sam ja tačno bio zabilježen je jedan slučaj. Epicentar je ipak daleko od tog grada – rekao je Hodžić.

U razgovoru za naš portal istakao je i kako je situacija dramatična te da su kontrole prisutne čak i u supermarketima. Prije dolaska u Sarajevo prošao je dvije kontrole na koronavirus.

  • Pregledali su me u Kini. Ne može niko iz zemlje izaći ako ima bilo kakve simptome ili povišenu temperaturu. Ja nemam nikakve simptome, ali planiram da ostanem u kućnoj karantini dobrovoljno, jer razumijem situaciju – rekao je Hodžić.

On je naveo kako se grupa bh. građana još nalazi u Kini te da nisu izrazili potrebu za povratkom. Svi su, kako je ispričao, u kontaktu s Ambasadom BiH u Pekingu.

 

Izvor:hayat

Related posts