Bišćani u sklopu zimskog festivala uživaju u klizanju na ledu i koncertima

Novogodišnji ambijent uprkos brojnim problemima u proteklom periodu nije zaobišao ni Bišćane koji će tokom zime uživati u “Preminger Winter Parku”, klizanju na ledu, koncertima, ali i u novogodišnjoj zabavi.

Projekt Turističke zajednice Grada Bihaća “Bihaćka zimska priča” ima za cilj obogatiti kulturni, zabavni i ugostiteljski život u bihaću tokom zimskih mjeseci kako bi svi građani ovog bh. grada uživali u novogodišnjim praznicima kao i stanovnici drugih gradova.

Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća je kazao da je cilj Bihaćkom zimskom pričom ponuditi zanimljiv program po uzoru na ljetni period i kalendarsko Bihaćko ljeto.

“Program u sklopu ovog projekta sačinjava klizalište u centru grada, gurmanski i obrtnički bazar, sportski događaji, promocije knjige, humanitarne akcije te najpopularniji Preminger Winter Park gdje će biti upriličeno 18 dana neprekidnog muzičkog programa”, kazao je Amidžić.

Foto: Turistička zajednica Grada BihaćaFoto: Turistička zajednica Grada Bihaća

Dodao je da je dosta priča uloženo da zimski ugođaj u Bihaću glede sadržaja traje do februara kada ustvari počinje obilježavanje rođendana Bihaća.

“Nakon programa obilježavanja rođendana grada slijedi i Bihaćko ljeto, tako da smo mišljenja da Bihać zaslužuje živjeti 365 dana u godini te da je rad i napredak moguć uz konstantni trud”, dodao je naš sagovornik.

Podršku događaju dao je Grad Bihać i gradonačelnik Šuhret Fazlić, a direktor Kulturnog centra Alen Zulić je kazao kako je Bihaćka zimska priča tačka na veliko i svim rezultatima koji su ustvareni voe godine.

Bišćane će u najluđoj noći u godini zabavljati The Barbarela bend i Nejra Karabegović dok će na Preminger Winter Parku 18 dana nastupati tribute bendovi te gosti iz Sarajeva i Banja Luke.

 

Izvor: klix

Related posts