Bihaćki studenti "otkupili" kilometre svoje asistentice za pomoć djeci s autizmom

U nedjelju je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana još jedna humanitarna trka na 5 kilometara pod sloganom “Trčim za nekog sa autizmom”, a koju je organizovala sarajevska NGO “Marathon Sarajevo”.
Na startu ispred BBI centra okupilo se 600 trkača, od kojih je jedan dio došao s “otkupljenim” kilometrima,  a u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za nabavku školskog pribora za djecu s autizmom iz sarajevske organizacije “Edus”.
I studenti bihaćkih Islamskog pedagoškog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija podržali su ovu humanitarnu akciju te su otkupili 5km svoje asistentice mr Dijane Sulejmanović, a sva sredstva bit će uplaćena direktno na račun “Edus”-a, organizacije koja se bavi edukacijom djece sa dijagnozom autizma.
Direktor NGO “Marathon Sarajevo”, mr Erol Mujanović, poznat po tituli Ironmana i po istrčavanju rute Sarajevo-Srebrenica i brojnim humanitarnim aktivnostima za pomoć djeci, ponosan je na činjenicu da su među 600 trkača na startu bili i mladić sa autizmom, Faris Imamović, kao i mladić sa cerebralnom paralizom, Denis Agović, kojem je ova trka poslužila kao priprema za triatlon. Oni su dokazali da sve naše granice počinju i završavaju samo u našoj glavi te da je svaki cilj moguće ostvariti.

Related posts