BBI VIP Business Club u Bihaću: Predstavljeni potencijali USK-a

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, Grupacijom poslodavaca Unsko-sanskog kantona, u Bihaću su organizirali okrugli sto na temu Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta.

Okruglom stolu, koji za cilj ima jačanje bh. privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima, prisustvovalo je oko 80 predstavnika privrednog sektora, institucija i lokalnih zajednica.

„Ovim okruglim stolom zaokružili smo niz uspješnih diskusija u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke. Prije završnog skupa u Sarajevu koji će biti održan uoči samog Sarajevo Business Foruma, posjećeni su svi veći poslovni centri u BiH, gdje je učestvovalo oko 300 kompanija i institucija, sa preko 600 učesnika“, izjavila je Azra Čolić, obrativši se u ime BBI VIP Business Cluba.

Presjek stanja privrede regije USK-a sa prezentacijom planiranih novih projekata i njihovih efekata na bh. privredu predstavila je Privredna komora USK-a, dok je izvozne prednosti i potencijale USK-a iz ugla poslodavaca prezentovalo Udruženje poslodavaca ovog kantona.

/oslobodjenje.ba

Related posts