AS GROUP uskoro pokreće proizvodne pogone u Polju kod Velike Kladuše

AS GROUP je danas dobila rješenje suda za ulazak i vlasništvo nad trećinom pogona Agrokomerca u Polju kod Velike Kladuse. Ovaj su dan iskoristili da sa ekipom projekt menadžera i eksperata obiđu tvornicu stočne hrane i pogon za preradu voća i povrća, kako bi snimili trenutno stanje.

„Ono što mogu reći je da smo manje više zadovoljni pogonom voća i povrća. Pogon za preradu stočne hrane je u dosta lošijem stanju jer nije proizvodio od 2004. godine i u narednom periodu ćemo snimiti situaciju“, kaže Smail Korajlić, rogram-menadžer za akviziciju.

Povratak na staze uspjeha jedne od najvećih prehrambenih kompanija na prostorima bivše Jugoslavije njihov je cilj. Već ove godine kladuški kooperanti mogu očekivati prve otkupe.

„U ovom trenutku je teško govoriti o količinama, ali ja očekujem da Agrokomerc, ako ne u punom kapacitetu, barem u jednom dijelu pomogne našim kooperanitima u okolini za koje smo najviše zainteresirani da budu naši dobavljači krastavaca, jagoda, malina…“, kaže Korajlić.

Manji dio otkupa planiran je već u ovoj godinu. U toku su pripreme za otkup jagoda i procjene za otkup malina iz Velike Kladuše, a nakon toga će raditi na procjeni otkupa kornišona.

Kako u AS GROUP kažu „krajiški div” je predugo spavao, vrijeme je da se probudi i ponovo pokaže svoju snagu.

rtvusk

Related posts