Apel za pomoć našem Zlatku Fajkoviću!

Zlatko Fajković rođen je 1978. godine u Bihaću. Otac je dvogodišnje djevojčice, te je poznat kao veliki sportista i humanista. U Sudskoj policiji Federacije radi već 18 godina, te je cijenjen kao veoma sposoban i hrabar policajac, koji je mnogo puta nagrađivan za rad. U toku svog života se bavio sportom, te time predstavljao, kako Bihać, tako i BiH.

Zlatko se trenutno nalazi u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, gdje se liječi. Zlatko je u životnoj opasnosti, te su mu hitno potrebna finansijska sredstva za oporavak.

Kratko je bio u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, ali doktori nisu uspjeli uspostaviti dijagnozu. Nakon odlaska u Zagreb, Zlatku je dijagnosticirana leukemija, te su ga zadržali u bolnici, na odjelu za Hematologiju.

Zlatkova borba traje danima. U posljednji trenutak je stigao u bolnicu i njegov život je ugrožen. Dosad je primio prvi dio terapija, ali mu je imunitet oslabio i nije u mogućnosti da se bori s infekcijama, upalom pluća i visokom temperaturom, što dodatno usložnjava njegovo zdravstveno stanje.

Situacija se usložnjava time što za ostanak i liječenje u Zagrebu treba izdvojiti veća novčana sredstva, a što je, u današnjem vremenu u našoj državi, teško uraditi. Dosad su mu pomagali prijatelji i porodica, prikupivši 61.477,51 kuna. Naredne sedmice će za Zlatkovo liječenje biti potrebno još 51.052,00 kuna, s obzirom na to da će hospitalizacija potrajati najmanje do dva mjeseca, te će taj period iziskivati veća novčana sredstva.

Prema riječima doktora Maria Vodanovića, potrebno je da u Zagrebu bude dok ne bude u prilici da se kreće, a nakon toga Zlatko će biti u mogućnosti da liječenje nastavi u Sarajevu ili Tuzli.

Zlatko je nemjerljivo dao doprinos našem gradu i državi. Bio je humanista tokom svog života i spašavao živote mnogih. Danas, ovaj veliki čovjek treba našu pomoć, treba sve dobre ljude kako bi nastavio svojim životom. Mole se svi ljudi do kojh ovaj apel dođe, da se odazovu akciji za ovog čovjeka, kolegu, čuvara zakona, a prije svega, roditelja.

Uplate iz BiH: 3385002583827913 Partija: 40154108017

Uplate iz inostranstva: acc. 40154108101 EUR IBAN – BA39 3385 0028 8382 8252

Za sve one koji nisu u mogućnosti uplatu izvršiti preko računa, a voljni su pomoći, kontakt osoba: supruga Adnana Fajković – 062/219-444

 

 

Related posts