35 000 hiljada ljudi u Banja Luci traži pravdu za Davida

U Banjaluci treba da počne treći veliki skup “Pravda za Davida”. – Skup neće početi dok ne dođu svi koji su krenuli u Banjaluku, poručila je Davidova majka, obraćajući se građanima okupljenim u velikom broju na Trgu Krajine. “Milorade, mi imamo vremena. . . čekaćemo sve do nedelje. . . Organizatori puštaju Davidovu pjesmu. . . Upućen je i poziv policiji da stanu uz narod.

“Ubice, ubice…” Ko je ubio Davida? Davore, Davore…” uzvikuju građani.

Okupljenim građanima obratio se i Davor, Davidov otac, koji je rekao da skup neće početi dok ne budu svi građani došli na Trg Krajine. On je optužio vrh MUP-a i vrh SNSD-a da su krivi za ubistvo njegovog sina…

“Čekamo ljude, ubicama i zločincima ovdje nije mjesto”, rekao je Davor Dragičević, dodajući da je sva odgovornost na Lukaču i Ćulumu koji su zabranili građanima da uđu u Banjaluku. “Ubice znamo, biće brzo privedeni, ako ne budu pobjegli…Hvataćemo ih…”

Ko je ubio Davida, odjekivalo je Trgom, na što je Davor odgovorio, “vrh MUP-a…”

Banjalučki taksisti sa zastavama i slikama kandidata SNSD-a Milorada Dodika i Željke Cvijanović u koloni kruže gradom.

Prema našim informacijama taksisti će za te aktivnosti biti nagrađeni sa po 100 KM.

I pored opstrukcije, građani su u velikom broju došli na Trg Krajine kako bi još jednom dali podršku porodici ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevićada da dođu do istine i pravde.

Iz grupe Pravda za Davida su poručili da skup treba biti miran i dostojanstven.

U Banjaluku je stigao i veliki broj građana iz drugih gradova Republike Srpske.

Skup obezbjeđuju jake snage policije.

Related posts