STEPS PROJEKT: U FOKUSU PROJEKTA ODRŽIVOST PROIZVODNJE ZDRAVE HRANE

– Kreiranje i implementacija novog programa II. ciklusa studija iz oblasti održive proizvodnje hrane cilj je „STEPS“ projekta, u kojem je pored devet evropskih učešće uzeo i Univerzitet u Bihaću. Projekt se realizira pod okriljem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, a financira ga Evropska agencija za obrazovanje, kroz ERASMUS + program…

Značaj “STEPS” projekta je u tome što je fokusiran na održivost proizvodnje zdrave hrane a uz pomoć stručnog kadra, koji je USK-u, itekako potreban, kažu nam u resornom ministarstvu.

Namjera je pružiti podršku budućem profesionalnom, visokoobrazovnom kadru i ponuditi radnu snagu ovdašnjim privrednim subjektima. “STEPS” projekt implementirati će Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, koji će II. ciklus master studija, svojim studentima, ponuditi odmah početkom akademske 2020/ 2021. godine.

Izvor: rtvusk.ba

Related posts