USK: Relativno mirna novogodišnja noć

Relativno mirna noć uz pojedinačne eksces, obilježila je novogodišnju noć na području USK-a. Mjere sigurnosti od strane MUP-a USK-a bile su pojačane, ali ništa više nego uobičajeno i to samo na području općina Sanski Most i Bosanska Krupa, odnosno grada Bihaća gdje je bilo i upriličen doček na otvorenom. Ipak nešto više saobraćajnih nesreća pokvarilo je cjelokupan dojam, koje na sreću ove godine nisu imale smrtne posljedice.

Neeksplodirana petarda i pokoja razbijena flaša, ovog kasnog jutra govori nam da je sinoć ovdje na gradskom trgu u Bihaću organiziran doček najluđe noći u godini.

Raduje činjenica da na području našeg kantona nisu zabilježeni teži oblici kršenja javnog reda i mira, odnosno da nije počinjeno niti jedno krivično djelo. Upravo iz navedenih razloga, iako uz pojačane mjere sigurnosti, pripadnici MUP USK-a nisu imali većih intervencija.

Uz policiju i zdravstvene ustanove bilježe manje intervencijea nego je to uobičajeno. U domove zdravlja širom USK-a pacijenti su išli više iz razloga prehlade, gripe i padova uslijed poledice.Ozljeda od upotrebe pirotehničkih sredstava nije bilo, ali su zaprimljena tri lica sa lakšim, odnosno po jedno lice sa težim tjelesnim povredama na području općina Cazin i Sanski Most i grada Bihaća.

Novogodišnja noć protekla je mirno i za vatrogasce USK-a. Tek u Bihać je bila intervencija na zapaljenju dimnjaka koja je brzo i ugašena, odnosno u Velikoj Kladuši gorila je trafostanica. Prekidi u napajanju električnom energijom zabilježeni su na rasklopištu Stijena, pa su bez struje od 17 do iza 22 sata bili mještani Podgredine i Miostraha. Ako se po jutru dan poznaje, mi bi dodali i godina, onda svakako razloga za zadovoljstvo imamo. Nadamo se da će i repriza dočeka Nove godine proteći večeras mirno u većini gradova USK-a kako bi napokon odaslali pozitivnu sliku u ostali dio BiH, ali i svijeta.

Related posts