Puškar na turneji po BiH: Drago mi je što ću pjevati u svojoj Krajini i Cazinu

Čekam termin u studiju da završimo novi singl. Posebno mi je drago što ću pjevati u svojoj Krajini i Cazinu

Nermin Puškar Puško, bh. pjevač koji već gotovo deceniju živi i radi u Sloveniji, u martu je objavio spot za singl “Kad u ovu ljubav sumnjam”, a uskoro će publiku obradovati novom pjesmom.

– Pjesma „Kad u ovu ljubav sumnjam“ okrenula mi je novu stranicu u karijeri i na neki način pravilno usmjerava moju priču. A kad vjeruješ u to što imaš, ništa nije teško. Zato sam i odlučio upaliti motore i ozbiljno pripremati teren za novi album. Čekam termin u studiju da završimo novi singl pa ću uskoro moći nešto više reći i o samoj kompoziciji – kaže Nermin Puškar Puško, koji je uvijek bio poznat po dobrim tekstovima, dobroj muzici i vrhunskoj produkciji.

Sa saradnicima priprema turneju po BiH, tako će 25. novembra nastupiti u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, a dan poslije družit će se s publikom u Kulturnom centru u Cazinu.

– U planu mi je da u narednom periodu odsviram što više koncerata. Odlučio sam se za domove kulture, pa uvezujem ljude. Mogla bi to biti prava turnjea po BiH, ako posložim sve kockice. Za sada imam samo dva potvrđena datuma, pa vidjet ćemo kako će se priča dalje razvijati. Posebno mi je drago što ću pjevati u svojoj Krajini i Cazinu – kaže popularni Puško.

Kada je riječ o nastupima, kaže da mu je bio i ostao veliki uzor Bryan Adams, čiji kontakt s publikom naprosto ostavlja bez daha.

– On je neprevaziđen. Svoj posao radim iz ljubavi i prelijepo je znati da postoji publika kojoj moje pjesme uljepšavaju život. Svakako mi je želja za nastavkom tog odnosa, koji traje godinama, ujedno, to je jedna od motivacija za nastavak karijere – kaže Puškar.

On ističe kako bi bilo bilo bi lijepo da diskografija u Bosni i Hercegovini nije propala i da postoji neko ko bi se na državnom nivou ozbiljnije bavio promocijom dobrih mladih bendova, izvođača, kantautora…

– Bez prave taktike i kapitala izdavačkih kuća, prepušteni smo sami sebi i osuđeni isključivo na samopromociju. Naravno, podržavam i činjenicu da kvalitet i dobra pjesma uvijek nađu put do ljudi – kaže naš pjevač.

(D. Zeba/Faktor.ba)

Related posts