Prcić: Džeko je sjajan, Pjanić je za Juve, a Kolašinac za Italiju

Povratak u Francusku nakon epizode u Italiji koja se ispostavila kao pogrešan potez, pokazao se kao pun pogodak za Sanjin Prcića. Reprezentativac Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme igra u dobroj formi i standardan je u timu Rennesa.

“Sretan sam ovdje. Novi trener me cijeni i od mene tražim da mnogo radim i time napredujem. I kao tim igramo dobro“, rekao je, osvrćući se na period proveden u Torinu gdje se nije naigrao.

“Iako nisam igrao mnogo, zadovoljan sam jer sam u tom periodu dosta naučio od trenera Venture. Zavolio sam ljude u Torinu, navijače i taj klub. Bilo bi mi zadovoljstvo jednog dana se vratiti u Italiju“, dodao je.

Posebne emocije vežu ga i za Perugiju u kojoj je također igrao zapaženu ulogu.

“Prekrasna sjećanja me vežu za taj klub. Imao sam odlčan odnos sa svima u klubu, uključujući predsjednika i direktora kluba“, podsjetio je Sanjin.

Osvrnuo se na kraju i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine i saigrače u nacionalnom timu.

“Edin Džeko je sjajan čovjek i sjajan igrač. Mnogo je postigao u karijeri i na pravi način začepio usta kritičarima. Miralem Pjanić je igrač koji je vrijedan igranja za Juventus, dok je Sead Kolašinac dobar mladić koji može igrati također u Italiji“, rekao je.

Related posts