Opel Insignia Grand Limousine zrači luksuzom

Opel je nedavno predstavio novu Insigniju, a sada se pojavio render automobila s produženim međuosovinskim rastojanjem, koji predstavlja luksuznu limuzinu njemačkog proizvođača. Ideja je to studija X-Tomi Design.

Radi se o dužoj, mnogi će reći i ljepšoj verziji Opelove Insignije Grand Sport, koja možda nikada neće ugledati svjetlo dana iako je veoma interesantna.

Insignia posjeduje karakteristike dizajna koje se mogu pronaći i kod standardnog sedana, ali nudi mnogo više prostora i luksuza. Međutim, ovo nije prvi put da vidimo zamišljenu limuzinu Opelove Insignije. Godine 2009. kompanija Wilcox je predstavila svoju limuzinu sa šest vrata baziranu na Opelovom modelu sa luksuznijom unutrašnjošću i drastično produženim međuosovinskim rastojanjem. Nažalost, koncept se nikad nije našao na ulicama.

Bez obzira na sve, Opelova Insignia Grand Sport je kompanijin naluksuzniji sedan svih vremena. Nedavno su se pojavili renderi coupea i OPC verzije, a oba modela se očekuju na tržištu naredne godine.

Insignia Grand Sport će biti dostupna s 1,5-litarskim benzinskim motorom koji razvija 163 KS i 2,0-litarskim motorom koji isporučuje 247 KS. OPC verziju će pokretati isti 2,0-litarski četverocilindrični motor koji će razvijati više od 320 KS.

Related posts