Dramatična završnica slučaja “masaža”: Neki će dobiti otkaz, maser ima političku zaštitu?

Kontraverze koje od početka prate slučaj “masaža” u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, od kada je naš portal prije deset dana ekskluzivno objavio lascivnu fotografiju, se nastavljaju.

Krajem prošle sedmice iz UIOBiH su saopćili da su tri njihova službenika suspendovani sa radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu ovoj bh. instituciji.

Disciplinska odgovornost je pokrenuta protiv Aide Đuzel sekretarice pomoćnika direktora u Sektoru za poreze u UIO BiH i njenog radnog kolege Davora Džombića, a koji su glavni akteri na fotografiji “golišava masaža” koja je izvazvala burne rekacije u BiH, ali i regiji.

Takođe, na odgovornost je pozvana i Jasmina Halilović jer je snimila spornu fotografiju, a u UIOBiH je smatraju podjednako ili čak više odgovornom za narušavanje ugleda ovoj bh. instituciji, nego dvoje njenih radnih kolega koji su se masirali usred radnog vremena na stolu u kancelariji pomoćnika direktora.

Halilović i Đuzel će, kako sada stvari stoje, najvjerovatnije dobiti otkaz, dok bi najblaže sankcije trebao snositi Džombić. On je bivši odbojkaš, a nezvanično, i bivši reprezentativac BiH u odbojci.

Neki mediji iz RS su danas objavili da mu “leđa čuva” ministar finansija RS Zoran Tegeltija, jer je Džombićev brat navodno oženio Tegeltijinu kćerku.

Takođe, svi radnici u Sektoru za poreze su bili dužni da ovih dana napišu svoju izjavu o cijeloj situaciji, kao i da potvrde šta su radili i kako su se ponašali nakon petka poslijepodne, odnosno od trenutka kada se masaža dogodila.

– Halilović iza sebe nema nikoga, niko je ne štiti i na njoj će se vjerovatno kola slomiti. Ona je međutim, pokušavala internoj kontroli prijaviti slučaj, ali u petak poslijepodne nikoga tamo nije bilo. Pomoćnik direktora je u 14 sati već otišao s posla, jer ima “klizno radno vrijeme”, a to nije kraj, jer se istražuje i ko je sve gledao fotografiju, da bi i oni disciplinski odgovarali – ispričao je naš izvor iz UIOBiH.

/faktor.ba

Related posts