‘ZVIJER’ PRIZNALA UBISTVO GECA: Kantonalni sud prihvatio sporazum o priznanju krivice

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatilo je sporazum o priznanju krivice koji je Tomislav Spahović, poznati MMA borac, sklopio sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom, a kojim je priznao ubistvo Amila Geaca u aprilu ove godine u sarajevskom naselju Buča Potok.

Prema sporazumu MMA borac pristao je da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest mjeseci za ubistvo Geca.

S obzirom da je Spahović potpisao sporazum, Sud je odlučio da razdvoji postupak u odnosu na drugooptuženog Arlisa Nišića, a koji su u ovom predmetu tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja. Prema riječima tužioca Igora Dubaka, Tužilaštvo KS pregovara i sa Nišićem o potpisivanju sporazuma.

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Spahovića i Nišića, kazao je da je oštećeni Gec svojim ponašanjem i sam doprinio ovakvom razvoju događaja.

– Oštećeni je više puta osuđivan dok moj klijent nikada nije. Tužilaštvo je profitiralo ovim sporazumom jer bi odbrana oslobodila Spahovića s obzirom da nisu imali ni pištolj kojim je izvršeno krivično djelo, niti su pronađene barutne čestice. Niko od očevidaca nije prepoznao Spahovića kao izvršioca. Jedini čvrst dokaz je njegovo priznanje koje je on dao zbog grižnje savjesti i izrazio je kajanje zbog svega što se dogodilo.

Podsjećamo, Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, u sarajevskom naselju Buča Potok, počinio ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, da bi od zadobijenih povreda Gec preminuo 23. aprila.

Spahović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mješovita borilačka vještina) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi prije ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je Zvijer.

Related posts