Zvijer koja pršti od snage: Američki Dodge Challenger imat će oko 400 konjskih snaga

Trenutni 5,7-litreni HEMI V8 razvija 375 konjskih snaga, dok se 400 konjskih snaga u manjem V6 čini kao bolja i jeftinija opcija

U poslsjednje vrijeme u autosvijetu svašta se šuška o budućnosti poznatog Dodge Challengera. Američki automobil koji pojavom pršti od snage, izgledom tjera strah u kosti, a zvukom oštećuje bubnjiće, uskoro čekaju pomalo čudni dani. U planu je novi Hellcat, u koji će biti ugrađen V6 motor sa 400 KS.

Ovaj je motor surova realnost novih planova FCA grupacije koji će novog Challengera GT AWD dodatno unakaziti i s pogonom na sva četiri točka.

Strani izvori tvrde da će verzija ADR (American Drag Racing) sa zadnjim pogonom doći na tržište 2017. godine. Detalji nisu poznati, ali se govori o brojci do 1.000 konjskih snaga.

Kada je riječ o GT AWD, ovo nije prvi Challenger koji šalje snagu na sva četiri točka.

Trenutni 5,7-litreni HEMI V8 razvija 375 konjskih snaga, dok se 400 konjskih snaga u manjem V6 čini kao bolja i jeftinija opcija. Ipak, Dodge pretpostavlja da će mu ovakav pogonski sklop dati prednost pred konkurencijom jednostavno zato što će se prvi istaknuti s ovakvim pristupom motorizacije.

Kad se priča o Hellcatu, ADR verzija bi trebala biti posljednji pozdrav prije nego što se Challenger preseli na novu platformu 2018. godine. Ne očekuje se potpuni nestanak Hellcat verzije, ali promjene na Giorgio platformi će ga sigurno promijeniti.

(Faktor.ba)

Related posts