Zukanović: Belgijancima nedostaje nekoliko igrača i moramo to iskoristiti

Počinje treći dan priprema za kvalifikacione susrete sa Belgijom i Kiprom a sudeći prema raspoloženju naših reprezentativaca svima je u mislima utakmica protiv Belgije. To je i razumljivo jer protivnik nosi epitet jedne od najboljih svjetskih ekipa, te favorita u grupi H.

Ervin Zukanović poznaje Belgijance dobro i smatra da je otvaranje kvalifikacija pobjedom bilo jako važno i za ovu utakmicu.

„Prije svega najbitnije je da smo otvorili kvalifikacije sa pobjedom. Napravili smo odličan rezultat pobijedili sa visokih 5:0, što nam daje jedan novi motiv i odlično utiče na naše samopouzdanje, posebno pred jednu ovako tešku utakmicu. Opuštanja nema, pred nama je sasvim drugi protivnik, mnogo teži. Oni su favoriti u našoj grupi, međutim momci su svi zdravi, motivisani i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno.“

U čemu je naša prednost u odnosu na prošle kvalifikaije, kada smo takođe bili u istoj grupi?

„Poznajemo ih vrlo dobro, mada je situacija sada nešto drugačija jer njima fali nekoliko ključnih igrača. Mi to moramo iskoristiti na pravi način, prije svega ući maksimalno skoncentisano u utakmicu i uraditi najbolje što je moguće naš dio posla“.

Jesi li zadovoljan svojom trenutnom formom?

„Jesam, radi se dobro, zdrav sam, igram u kontinuitetu i to je najbitnije za mene“.

Očekuje se kao i uvijek kada igra reprezentacija i veliki broj naših navijača. Da li to na neki način predstavlja dodatni motiv ili stvara imperativ pobjede?

„Gdje god da smo igrali bilo je naših navijača i nama to nije ništa novo. Nema opterećenja, naprotiv, što dođu u većem broju, bolje je za nas, tako da vjerujem da će atmosfera biti sjajna“.

Related posts