Zeničkoj policiji prijavljen nestanak žene, suprug tvrdi da je oteta

Policiji Zeničko-dobojskog kantona jučer je prijavljen nestanak 32-godišnje Zeničanke Alzine Delić, koja je, prema navodima iz prijave nestala u srijedu predvečer, nakon što je napustila kuću svojih roditelja u mjestu Kolići.

Alzinin nestanak policiji je prijavio njen suprug Hadin Delić, koji ju je, navodno, bezuspješno pokušavao dobiti na telefon, da bi mu se u četvrtak popodne, kako tvrdi, kratko javila i rekla mu da su je “otele osobe iz Sarajeva”.

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić potvrdila nam je da je nestanak žene prijavljen jučer, te da policija poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi došla do relevantnih informacija o nestanku, te pronašla nestalu ženu.

Tvrdnje o navodnoj otmici Ahmić nije željela komentarisati kazavši kako policija nema takvih saznanja, te da ne žele spekulisati.

S druge strane, Alzinin suprug Hadin je lokalnim medijima kazao kako je uvjeren da je njegova žena oteta, kao i da su je “kidnapovali isti oni ljudi koji su je i ranije pokušavali ‘namamiti novcem’, putem poruka na Facebooku, koji je, kako je naveo, ukinula”.

Hadin i Alzina žive u Janjićima i imaju dvije kćerkice u dobi od 10 i četiri godine.

Prema navodima iz prijave, u trenutku nestanka Alzina je na sebi imala odjeću u roze-crnoj kombinaciji i hidžab.

Izvor: Faktor

Related posts