Žene razgrabile putovanja za 8. mart

Bh. građanke su veoma zainteresovane za ponuđene turističke pakete za Dan žena, a prema podacima iz turističkih agencija više od 80 odsto programa kupile su žene.

“Autobusi će biti puni pripadnica ljepšeg pola koje su razgrabile putovanja još u januaru. Putuju drugarice, majke sa kćerkama, sestre, a slabije muškarci. Već imamo zagarantovane polaske u Vršac, Banju Koviljaču, Bled, Budimpeštu, a posebno je veliko interesovanje za Toskanu”, navode iz agencije “Kompas” iz Banjaluke i dodaju da je interesovanje ove godine nešto veće u odnosu na prethodne.

Jedna od najprimamljivijih ponuda koje imaju u agenciji “Relax tours” iz Sarajeva jeste Dubai. Sedmodnevni aranžman sa direktnim letom u ovaj dragulj arapskog zaliva, ali i prilika da se upozna Abu Dabi košta 999 KM.

“Narod je i te kako zagrijan, vlada veće interesovanje nego što smo očekivali. Pedeset odsto kapaciteta je već popunjeno”, naglašava Lejla Fočo iz “Relax toursa”.

Dodaje da su popularna putovanja za Solun i Koniju, gdje su morali proširiti ponudu.

“I mnogo samaca rezervisalo je mjesto u autobusu za karneval u Veneciji. Odlazak na ovaj drugi po veličini karneval u svijetu košta 135 KM, a uključen je prevoz i noćenje u hotelu sa doručkom”, kažu iz agencije “Vuković” Prijedor.

Za Pariz se tražilo mjesto više

Posebno su ponosni na osmomartovsko putovanje u Pariz. Za ovu popularnu destinaciju tražilo se mjesto više.

Zainteresovanih ima i za Bled, Budimpeštu, Bratislavu, Prag, Beč, ali i za Vršac, Višegrad i Zlatibor. Bh. građani za ova putovanja će u prosjeku izdvojiti od 110 do 429 KM.

“Zadnje tri godine zajedno sa ženama iz firme organizovano odemo na neko putovanje. Ove godine idemo u Budimpeštu”, kaže Biljana Kresojević iz Gradiške.

U turističkoj agenciji “Hit turs” Tuzla kažu da su pretežno zainteresovani kolektivi za putovanja povodom Dana žena. – pišu nezavisne.

Related posts