Zapalio suprugu nakon što je otkrila da je vara

Kad je supruga bankara iz Velike Britanije saznala da je vara, on ju je živu zapalio i lagao da je umrla dok mu je pravila sendvič.

Darren Byrne (40) proglašen je krivim za ubistvo svoje supruge Marije (35) koju je nokautirao, zalio alkoholom i zapalio, nakon što je otkrila poruke u njegovom mobitelu i saznala da joj nije vjeran. Nakon ubistva čak je nazvao hitne službe i pravio se da je pronašao njeno tijelo.

U sudnici se pojavila i njegova ljubavnica Deborah Houlihan koja kaže da su se nastavili viđati iako su svojim supružnicima rekli da je afera gotova.

– Duboko u sebi znala sam da je to krivo, ali osjećali smo se dobro jedno zbog drugog i uzbuđivala me iskra koja je planula između nas – rekla je.

Prevarant i ubica svojoj je supruzi, i majci njihovo dvoje djece, u februaru rekao da je prekinuo s Deborah, ali Maria je pronašla poruke koje su dokazale da se i dalje viđaju i suočila ga s tom činjenicom. Nakon što ju je ubio, Byrne je htio zapaliti kuću ostavivši upaljen štednjak, ali to mu nije uspjelo pa je pomaknuo njeno tijelo i inscenirao nesreću.

– Moja žena je mrtva. Teško je opečena – rekao je u pozivu hitnoj pomoći. Policiji je rekao da je šetao psa dok mu je žena pravila sendvič. Djeca srećom tada nisu bila u kući. Porota ga je jednoglasno proglasila krivim.

– Nadam se da će ga osuditi na doživotni zatvor, a nakon smrti neka truhne u vječnom prokletstvu – kazala je majka ubijene i dodala kako su mu vjerovali i voljeli ga kao sina, a on im je uzeo ono najvrijednije.

– Umjesto da je voli i čuva, uzeo joj je život na najsramotniji način – rekla je.

Related posts