Zanimljiva imena među krajiškim kandidatima za IZBORE 2016: Od biznismena do Abdićeve kćerke

Među krajiškim kandidatima zanimljiva su i imena Muhameda Čavkunovića (nosilac liste SBB-a za GV Bihać), jednog od najpoznatijih bh. poslovnih ljudi, a na toj listi je i uspješni sportista Harun Sadiković, juniorski viceprvak svijeta u džudu i sportista godine BiH.

Dr. Nerminu Ćemalović, specijalistu medicine rada, SDP je kandidirao u OV Cazin, a zanimljivo je da je na broju 27 te SDP-ove liste i Elvir Hamulić zvani Amerikanac, koji je dobio zabranu boravka u SAD.

Građanski savez (GS) na listu za GV Bihać među 35 imena za nosioca je postavio Armina Amidžića, koji je aktivan na jednom krajiškom portalu, a poznatiji je i kao sin glavne tužiteljice Tužilaštva USK. Nosilac liste SDP-a za Gradsku skupštinu Prijedora je Sead Jakupović, aktuelni predsjedavajući Skupštine Grada Prijedora, koji se „proslavio“ odlučujućom ulogom u sprečavanju podnošenja inicijative za gradnju spomen-obilježja za ubijenu djecu Prijedora te slovi kao najbolji saradnik tamošnjeg gradonačelnika Marka Pavića.

Nosilac liste Laburističke stranke (LS) za OV Velika Kladuša je Elvira Abdić -Jelenović, kćerka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, koji je kandidat za načelnika Velike Kladuše u ime ove „porodične“ stranke.

avaz.ba

Related posts