Zamijenio suprugu duplo mlađom i sada će platiti 350 miliona funti

Dok svijet prati razvoj situacije oko raspada braka Brangeline, pred Britancima je najskuplji razvod svih vremena. Britanski multimilioner, 68-godišnji Richard Caring mogao bi biti prisiljen isplatiti svojoj 67-godišnjoj supruzi Jackie čak 350 miliona funti, jer ju je zamijenio upola mlađom ljepoticom.

Uspješni britanski biznismen je nakon 45 godina braka ostavio bivšu manekenku i uselio se u 32 miliona funti vrijednu londonsku vilu sa 35-godišnjom atraktivnom Brazilkom Patricijom Mandinni, s kojom je dobio i sina.

Do prekida je, piše The Sun, došlo još u aprilu, ali sada je pred bivšim parom i izuzetno skupa brakorazvodna parnica.

“Ne živi on u zabludi, zna da će ga razvod stajati pravo bogatstvo. No, sretan je s Patricijom, ima novca i može si priuštiti da radi što mu padne na pamet”, rekao je obiteljski prijatelj za britanske medije.

Milioner je svoju prvu suprugu Jackie sreo 1948. godine nakon revije koju je nosila, a samo tri dana kasnije odrekla se karijere modela kako bi bila s njime. U braku su dobili dva sina – Jamiea, danas potpredsjednika evropskog ogranka MTV-ja, i Bena, koji je zaposlen u Soho Houseu.

Procjenjuje se da je njihov otac “težak” oko 700 miliona funti, a u britanskim krugovima je poznat po luksuznim partijima na koje je redovito pozivao najpoznatije zvijezde i kremu londonskog noćnog života.

Na otvorenjima svojih restorana redovito je bio okružen ljepoticama, dok se njegova supruga nije toliko medijski eksponirala.

Related posts