VW Passat GT Concept: Ista stvar, drugo pakiranje

VW Passat je uz Golfa svetinja na našem tržištu kao najprodavanija limuzina u konkurenciji novih automobila. U Americi je situacija kudikamo drukčija.

Volkswagen pod svaku cijenu želi vratiti poljuljano povjerenje Amera naspram njegovih vozila. Passat je jedna od opcija da učini svoje modele privlačnijim, i to uz uvjet da se o tabu temi i “TDI” motorima ne govori. A za to je najbolji (i najjeftiniji) način uzeti najsnažniju benzinsku izvedbu i podariti joj atraktivno odijelo.

Upravo to su Ameri i učinili predstavivši VW Passat GT Concept. Da, ovaj Passat je uistinu koncept, i to samo iz jednog razloga: (još) nije dostupan na tržištu. Sve ostalo je poznato i dostupno na ovaj ili onaj način. Dakle, dok je na našem kontinentu maksimum kod Passata 2.0 TSI sa 280 KS (da, postoje i benzinci), u Americi u svoj Passat (NMS) još uvijek ugrađuju 3.6 V6 FSI motor, i to u izvedbi sa istom snagom.

Isti taj motor nalazi se ispod poklopca najnovijeg “koncepta“, pa se magični klik kod publike traži atraktivnijim vanjskim izgledom. A to postiže detaljima posuđenim sa Golfa GTI. Sprijeda je samozatajna limuzina dobila saćastu masku hladnjaka i i atraktivniji odbojnik, dok su straga svjetla zatamnjena, a nabačen je i spojler. Trapezoidni završetak ispuha i 19-inčni Tornado naplatci pak doista dobro pristaju.

Unutrašnjost je dotjerana dekoracijom u kombinaciji karbona i dvobojnim presvlakama sjedala. Točka na i je crna plastika u sjajnom finišu.

Sve u svemu ovaj je koncept ustvari regularni Passat u GTI finišu, pa je prava šteta što nije bilo malo više hrabrosti da se ugradi iole ozbiljniji motor.

index.hr

Related posts