Vučić: Ako su prijatelji Plenković, Zvizdić, Marković protiv razgraničenja, sve je jasno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je interesantno to što su protiv ideje razgraničenja Srba i Albanaca “prijatelji i komšije, kao što su premijeri Hrvatske Andrej Plenković, Crne Gore Duško Marković i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić”.

“Mislim da ne moram ništa da komentarišem i da ljudi sve razumiju. Ako su neki od njih protiv nekog prijedloga, onda, čini mi se da svaki građanin Srbije dobro razumije šta je za nas dobro”, izjavio je Vučić novinarima u Majdanpeku.

On kaže da razumije sve koji su protiv razgraničenja i ponovio da stav njemačkog kancelara Angele Merkel zna više godina i da to nije nikakva tajna, niti novost.

Kada je riječ o protivljenju premijera Kosova Ramuša Haradinaja bilo kakvom razgraničenju i tome da kosovski predsjednik Hašim Tači nastavi razgovore sa Beogradom o tome, Vučić je naglasio da ne želi da ulazi u njihove interne stvari.

On je istakao da želi na svaki način obezbijediti mir i stabilnost, a pri tom sačuvati najvitalnije nacionalne i državne interese.

Zvizdić je danas kazao da je svaka priča o razmjeni teritorija na bazi etničkih kriterija veoma štetna i da to pokazuje iskustvo Zapadnog Balkana.

klix.ba

Related posts