Vrijeme prolazi osumnjičenih nema: Ovo su neriješena ubistva počinjena u Tuzli

Prošao je skoro mjesec dana od ubistva Seada Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare. Istragu u ovom slučaju vodi Federalna uprava policije i MUP Tuzlanskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, provedena su brojna vještačanja, ali osumnjičenog za ubistvo još nema.

Ubijeni Senad Habibović i Sead Hajdarević Ubijeni Senad Habibović i Sead Hajdarević

– U ovom momentu ne možemo govoriti o pojedinim istražnim radnjama, jer se vodi intenzivna istraga i bilo koja informacija bi je mogla ugroziti – rekao je za Faktor Admir Arnautović glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Posljednja značajna stvar koja se dogodila u istrazi je pronalazak automobila ubijenog Hajdarevića, saznao je Faktor iz izvora bliskih istrazi.

Podsjećamo, tuzlanska policija pronašla je automobil mercedes u vlasništvu Seada Hajdarevića. Kako saznajemo, nestanak mercedesa prijavila je djevojka ubijenog. Ona nije moga stupiti u kontakt sa Seadom Hajderevićem pa je alarmirala policiju, što je rezultiralo pronalaskom njegovog beživotnog tijela u kući u tuzlanskom nasleju Bare. Nakon toga, djevojka je primijetila da je nestao automobil i o tome obavijestila policiju. Policija sumnja da je automobil ukraden u noći kada je vlasnik ubijen.

Ubistvo Hajdarevića uznemirilo je javnost s obzirom da je 54-godišnji Hajdarević prije ubistva bio brutalno pretučen. Nalaz obdukcije pokazao je da su uzrok smrti jaki udarci u glavu.

Ovaj zločin podsjetio je na još jedno neriješeno ubistvo koje se desilo u Tuzli. Riječ je o likvidaciji Senada Habibovića, koji je u oktobru 2014. ubijen u sačekuši u tuzlanskoj ulici Armije BiH.

Ni sa ovo krivično djelo još uvijek niko nije osumnjičen.

– Formiran je poseban istražni tim koji istražuje ubistvo Senada Habibovića. Identificirane su osobe koje koje imaju saznanja o ovom događaju, sve su saslušane, ali nismo došli do imena osumnjičenog. Svi saslušani su iz kriminalnog miljea iz kojeg je bio i ubijeni Habibović – rekao je za Faktor Admir Arnautović.

Podsjećamo, Habibović je izrešetan u svom automobilu golf 5, ispred zgrade u kojoj je živio. Policija sumnja da je ubica pucao iz neposredne blizine. Ko je počinitelj još uvijek je misterija…

/faktor.ba

Related posts