Vrijedne ruke žena sa sela

Sedam udruženja žena iz Sanskog Mosta organizovalo je danas manifestaciju pod nazivom „Dani žene sa sela“ kojom je obilježen 15. oktobar, Svjetski dan žena na selu.

Tom prilikom u malom gradskom parku upriličen je izložbeno – prodajni bazar, na kojem su svoje radove i rukotvorine predstavila ženska udruženja iz našeg grada.

U ovom događaju učestvovale su žene iz Pobriježja, Zdene, Starog Majdana, Šehovaca i Fajtovaca, kao i žene iz udruženja Žene sa devet rijeka i Žene sa Sane. Pored toga, podršku u organizaciji pružile su i udruženja iz Bratunca, Zvornika, Prijedora i Ljubije, čije su predstavnice bile gošće ovdašnjim udruženjima žena.

Inače, radi se o nastavku uspješno započete saradnje koja je ostvarena u okviru projektnih aktivnosti Nansen dijalog centra, a koji imaju za cilj ojačati položaj žene u ruralnim zajednicama njihovim direktnim uključivanjem u različite projekte.

Pokrovitelji manifestacije „Dani žene sa sela“ bili su načelnik Općine dr. Mustafa Avdagić i Općina Sanski Most, kao i JKP “Sana” i udruženje Obrtnika Sanski Most.

Related posts