Vožnjom električnih bicikla do zdrvalja

Električni bicikli – put ka zdravijem, ljepšem i bezbrižnijem životu svih građana.

Ako niste razmišljali do sada pravi je trenutak da uključite logiku i pamet i nabavite sebi dobar električni bicikl i na taj način pomognete zdravijem, ljepšem i bezbrižnijem životu svih građana.

Naime razvoj pojedinih administrativnih sjedišta i povećavanje stanovništva u gradovima, nagla urbanizacija gradskih centralnih zona,  uslovilo je prebrzu i neplaniranu izgradnju i dogradnju gradskih područja, što je uz nepostojanje odgovarajuće infrastrukture i plana uslovilo da građani imaju sve nesnosniju svakodnevicu. Tema koja je ovih dana naročito aktuelna jeste zagađenje gradskih sredina. Stanovništvo u tako brzo rastućim sredinama najviše muče velike gužve u saobraćaju, nedostatak odgovarajućeg javnog transporta da zadovolji potrebe građana (metroa), nedostatak parking mjesta, neuređenost grada, nedostatak zelenih površina i veliki broj nekoordinisanih radova na putevima.

U takvim nesređenim gradskim sredinama, pored ostalih problema trenutno je ozbiljan nivo zagađenosti vazduha uzrokovan različitim uticajama, a ponajviše diskutabilnim kvalitetom vozila koja se nalaze na ulici, njihovim stanjem i izduvnim gasovima koje oslobađaju, kao i maksimalno neodgovornog ekološkog ponašanja od strane građanstva. Da problem ne bi postao teško rješiv i fatalan po veliki broj građana posljednji je trenutak da se zapitamo kako i na koji način možemo da doprinesemo stvaranju kvalitetnije vazdušne klime. Ekolozi svakako apeluju na sve strane na primjenu Eco uređaja u svim segmentima života, posebno kada je prijevoz u pitanju. Rješenja ima, to nije sporno, tu su elektro automobili (skupi, ali postoje), eko autobusi, električni trotineti (cool su, malo troše, ali se voze po pješačkom dijelu i prave gužvu), a tu su i električni bicikli – trenutno najbolja, najefikasnija i najpovoljnija rešenja da se sa 0% emisije štetnosti pređe veliki broj kilometara.

Related posts