VJETAR OTPUHAO KROV SA ŠKOLSKE SALE U JEZERSKOM: Objekt obišli nadležni i obećali hitnu sanaciju

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom proteklog vikenda i u Bosanskoj Krupi je ostavilo posljedice. Pričinjena je šteta na objektu Osnovne škole Jezerski, tačnije krovu fiskulturne sale. Vjetar je doslovno otpuhao gornji dio limene konstrukcije. Na licu mjesta danas su bili načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i ministri obrazovanja i privrede USK Adis Muharemović i Asmir Crnkić.

Danas je onemogućeno odvijanje nastave tjelesnog odgoja u bosanskokrupskoj školi “Jezerski”, jednoj od 4 osnovne u koju ide 473 učenika. Snažan vjetar tokom vikenda otpuhao je prvi sloj limene krovne konstrukcije. Zbog sprečavanja dodatnih šteta, uništavanja podnih obloga i unutrašnjih instalacija, odmah su reagovali nadležni organi i obećali hitnu sanaciju.

– Mi smo dobili informaciju za vikend da je nevrijeme napravilo štetu na objektu fiskulturne sale u Osnovnoj školi Jezerski, za vikend smo već napravili određene predradnje a jutros smo na kolegiju Vlade razmotrili mogućnost interventnog djelovanja po pitanju sanacije, našli smo već određena rješenja i ja sam dao nalog direktoru da nađe izvođača radova koji će ovo u vrlo kratkom roku sanirati. Prema prvim procjenama šteta je negdje oko 5 hiljada KM – ističe ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Adis Muharemović.

Školu je posjetio i načelnik Armin Halitović. Kaže da je svaki put pa i sada na raspolaganju za pomoć i saradnju, bez obzira na činjenicu da obrazovanje nije u nadležnosti organa uprave.

– U ovu smo školu, zajedno sa Ambasadom Japana, uložila vrlo značajna sredstva i to je samo jedan od pokazatelja da je nama u interesu da se nesmetano odvija nastava. Drago mi je zbog brze intervencije ministara obrazovanja i privrede, a Općina je tu da pomogne kad god i za šta god treba – dodaje načelnik Halitović.

Žaljenje zbog štete i u isto vrijeme radost zbog toga što niko nije nastradao prilikom pada krova izrazio je i direktor škole Almir Hodžić.

– Trenutno radimo na izradi vanjske fasade na područkoj školi Tromeđa, radimo i na područnoj školi u Mahmićima gdje se izvode unutrašnji radovi čime želimo obezbijediti izvođenje nastave samo u jednoj smjeni, međutim novonastala situacija nas je preokupirala i čim završimo sa sanacijom krova idemo završavati započeto – zaključuje direktor Hodžić.

Related posts