Virus iz Bihaća “zarazio” Svijet

Našu mladost i ljepotu prepoznaje cijeli svijet, a klub Virus je najtrofejniji kolektiv u Bihaću, koji već godinama drži primat i na plesnoj sceni BiH.

Posljednji veliki uspjeh, treće mjesto u mješovitom dublu, ostvarili su Sara Rizvić i Elvedin Šiljdedić. U ostalim disciplinama, na prvenstvu u njemačkom gradu Riesi, grupa seniora plasirala se na peto mjesto, Šiljdedić je u konkurenciji seniora bio sedmi, a Sara je u pojedinačnoj konkurenciji seniorki podijelila sedmo i osmo mjesto s norveškom predstavnicom Camillom Hanssen.

Inače, našu zemlju na svjetskim takmičenjima već tradicionalno predstavlja najuspješniji plesni klub iz BiH a to je Virus.

Ovaj grad zaista jeste počastvovan što ima ovakav jedan klub, ali to najviše zbog toga što imamo ovakvu trenericu kao što je Dijana Jajčević. Ona zaslužna i za sjajne koreografije, a plesače je izgradila u vrhunske sportiste te da ih svojom snagom i vizijom drži na okupu.

Danas je 757 rođendan grada Bihaća, a u ponedljeljak je i zvanična proslava. No povodom rođendana našeg grada najljepša čestitka je da se posjetimo na neke sjajne stvari po kojima je Bihać poznat. Virus se i tu izborio da bude u vrhu liste.

Related posts