Velike gužve na prelazima prema Hrvatskoj

Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Hadžin Potok, Kostajnica, Dubica, Brod i Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Kolovoz je pretežno vlažan ili mokar. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove tokom noći i jutra upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Related posts