Velika Kladuša: Nakon svađe pucali jedan u drugog, jedna osoba ubijena

Sinoć je u velikokladuškom naselju Donji Purići, nakon verbalnog i fizičkog obračuna između dvije osobe, došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga zadobila lakše tjelesne povrede i lišena je slobode.

Nemili događaj desio se sinoć oko 22 sata u mjestu Donji Purići, ispred ugostiteljskog objekta “Pat”.

“Ispred navedenog kafića desio se verbalni i fizički obračun između B. R. (1969.) iz mjesta Todorovska Slapnica iz Velike Kladuše i Š. S. (1961.) iz mjesta Šumatac, nakon čega je došlo do upotrebe vatrenog oružja. B. R. je usljed zadobijenih tjelesnih povreda zadobijenih ranjavanjem preminuo na licu mjesta, dok je Š. S. zadobio lakše tjelesne povrede i lišen je slobode”, kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako su nam u MUP-u dalje pojasnili, obje osobe su upotrijebile vatreno oružje i za sada nemaju potpunu informaciju da li je Š. S. povrede zadobio usljed ranjavanja ili fizičkog obračuna.

Kako nezvanično doznajemo, u sukobu je ubijen Ramo Bilić iz mjesta Todorovska Slapnica u Velikoj Kladuši, dok je ubica Sulejman Šabić iz mjesta Šumatac, također u Velikoj Kladuši.

Uviđajne radnje su u toku, a dežurni kantonalni tužilac je događaj okvalifikovao kao krivično djelo ubistva.

Related posts