Uz “Marš na Drinu” defile u Banjoj Luci povodom proslave Dana RS-a

U 13 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci počela je parada povodom proslave neustavnog Dana Republike Srpske u kojoj učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a RS i Civilne zaštite te vatrogasci i drugi.

Ulicom Kralja Petra Karađorđevića danas se može vidjeti na stotine učesnika parade povodom 25. godišnjice osnivanja RS-a, koji glavnom saobraćajnicom defiliraju uz “Marš na Drinu”.

Učesnici su u parku Petar Kočić prošli pored predstavnika vlasti RS-a, predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ostalih predstavnika vlasti.

Pored glavne saobraćajnice u Banjoj Luci danas se mogao vidjeti veliki broj Banjalučana koji su došli ispratiti i podržati defile organiziran povodom Dana RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Jučer je održana i proba parade koja danas defilira, a kao centralni dio svečanosti danas je planirana svečana akademija na kojoj će učestvovati i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

klix.ba
Ranije su na trgu u Banjoj Luci postrojeni pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH. Učešće OSBiH je omogućio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Related posts