USPJEŠNA MLADA FILMSKA EKIPA: Održana premijera filma “Nad obroncima Bužima”

U JU Centar za kulturu sport i informisanje u Bužimu jučer, 24. decembra 2016. godine, održana je premijera filma “Nad obrocima Bužima “.

“Nad obroncima Bužima” je jedan u nizu filmova koji govore o ratnim događanjima od 1992. do 1995. godine, ali prije svega film koji govori o hrabrim i viteškim vojnicima slavne 505. bužimske brigade koja je bila jako važan faktor u oslobađanju cijelog USK-a.

Hamza Jusić i Džanan Kišmetović su dvojica odgovornih za ovaj filmski podvig koji su svojim nesebičnim zalaganjem i uz podršku glumaca uspjeli iznijeti jedan ovako važan projekt.

– “Prije svega hvala Allahu koji nam je omogućio da napunimo salu i da okupimo više od 300 gledaoca filma. Najlakše je sjediti sa strane i posmatrati sva djela ili nedjela i ne doprinositi ni na koji način d aona budu otkrivena i/li spriječena. Pola života idemo u školu, da bismo na ishodu mogli raditi, međutim slobodno vrijeme valja iskoristiti da se odmorimo, iako ib to značilo da ćemo ipak nešto raditi, neka znači, bitno je raditi ono sto voliš”, istakli su Jusić i Kišmetović za Cazin.NET.

Vjerujemo da je ovo samo početak njihovog filmskog puta. jer ovi mladi su pokazali i dokazali da znaju i umiju raditi ono što vole. Još važnije, pokazali su da se od snova može živjeti i biti sretan s obzirom da su za dva mjeseca rada oko filma zaradili svaki sebi po dvije plate koje mnogi državljani BiH, pored rada na mnogo težim fizičkim poslovima, ne mogu imati.

Važno je napomenuti da su premijeri filma prisustvovali načelnik općine Bužim koji je svojim pozitivnim komentarima i kritikama dao mladićima podršku za dalje, kao i gospodin Jasmin Emrić, zastupnik u parlamentu FBiH, koji je isto tako dao sve pozitivne kritike, i obećao da će skupa s načelnikom i općinom Bužim raditi na tome im se u budućem radu stave u raspolaganje po svakom pitanju, kako njima, tako i ostalim građanima.

S nestrpljenjem očekujemo novi filmski projekat ove usješne mlade filmske ekipe sa USK-a.

/cazin.net

Related posts