„USK je od krucijalne važnosti za ekonomiju BiH“

Nakon obilaska odjela dječije kirurgije u kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ čija je obnova finansirana sredstvima osnivača BBI Banke u iznosu od 100 hiljada USD te svečane dodjele 100 stipendija učenicima i studentima na području USK, menadžment BBI banke upriličio je prošlog vikenda poslovni susret sa poduzetnicima sa područja US. Ministar privrede u Vladi USK Asmir Crnkić koji je prošlog mjeseca posjetio menadžment Banke i razgovarao o intenziviranju poslovne aktivnosti na području USK, tokom poslovnog druženja, kojem je prisustvovalo oko 80 poduzetnika, obratio se prisutnima:

– Ovakvi susreti su uvijek dobra prilika za umrežavanje i unaprjeđivanje poslovnih odnosa te otvaranje novih poslovnih prilika. Pored toga što je BBI društveno senzibilna i odgovorna banka, ona je postala i prva adresa na koju se obraćaju strani investitori koji žele ulagati u BiH. BBI. Sarajevo Business Forum kao konferencija koju upravo organizira BBI Banka je postao most koji spaja strane investitore sa domaćim poduzetnicima. Za nas je to bitno jer USK može napraviti značajan iskorak jedino u uvjetima međusobne integracije na tri nivoa. Prvo je regionalna saradnja, drugo je saradnja kroz priključenje EU, a treća je globalna ekonomska integracija. U kontekstu globalne ekonomske suradnje SBF pruža mnogo. Pored mogućnosti koje pruža SBF, nama je interesantna i povoljna linija kreditiranja poduzetnika sa subvencioniranom kamatnom stopom, jer se na taj način jačaju mala i srednja preduzeća koji su nosioci razvoja svake tržišne ekonomije, kazao je Crnkić.

Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International (BBI banka) je istaknuo:

” BBI banka u svojim strateškim planovima ima jačanje ekonomije Bihaća i Unsko-sanskog kantona. Smatramo da je ovaj dio naše zemlje od krucijalne važnosti za ekonomiju cijelu BiH. Nadamo se da ćemo u narednom periodu početi sa gradnjom BBI centra u Bihaću i da će to biti početak investicija u ovaj grad i kanton. Osim u investicija u građevinarstvu i turizam nastojat ćemo dovesti investitore koji bi uložili sredstva u poljoprivredne projekte. Također, pozivamo sve privrednike iz Unsko-sanskog kantona kao i ljude sa ideja da učestvuju na Sarajevo Business Forumu koji će se 22. i 23. maja održati u Sarajevu”.

Related posts