Upitan odlazak Bišćanke Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo: Avionske karte plaćene, za smještaj nema novca!

AJLA VOJIĆ, Bišćanka, K-1 borac, vrhunska sportašica, djevojka koja je toliko puta BIHAĆ učinila ponosnim, državna prvakinja šest puta, osvajačica mnogih kickboxing turnira, bronzana medalja sa Svjetskog prvenstva u Italiji 2014. god, srebrena sa Europskog prvenstva u Španiji 2015. god, reprezentativka koja je od strane kickboxing saveza BiH dobila specijalno priznanje kao najbolja takmičarka u BiH, ove godine neporažena, osvojila naslov Državne prvakinje, pobjednica Balkan Open-a, pobjednica Svjetskog kupa u Mađarskoj, vlasnica mnogobrojnih pehara za najbolju takmičarku na raznim turnirima, dobitnica priznanja Grada Bihaća JAPODSKI KONJANIK za doprinos u promociji grada kroz sportske uspjehe, treba li dalje nabrajati ?

UPITAN ODLAZAK na Svjetsko prvenstvo

Dobila je Ajla poziv od selektora kickboxing reprezentacije BiH da krajem avgusta brani boje Bosne i Hercegovine na Svijetskom prvenstvu koje će biti održano u Irskoj (Dublin).

Međutim, kako stvari stoje i kako se približava datum odlaska članice kluba borilačkih sportova FAVORIT BH iz Bihaća na Planetarnu smotru, finansijsko stanje uveliko dovodi u pitanje njen odlazak na Svjetsko prvenstvo.

KBS FAVORIT BH je uspio da obezbjedi iz redovnih sredstava koja ovaj kolektiv dobija od GRADSKOG SPORSKOG SAVEZA BIHAĆ povratne avionske karte iz Beča za Dablin, međutim troškovi odlaska i boravka u Irskoj su mnogo veći (samo za hotelski smještaj je potrebno 980 EUR). Ono što je poražavajuće za ovu mladu takmičarku i ovaj sportski kolektiv je činjenica da niko od institucija Grada, Kantona i Države kojima su se obratili pismenim zahtjevom nisu se udostojili ni da odgovore.

“Da bi apsurd bio veći kao sportisti pratimo dešavanja u našem Gradu i svakodnevno smo svjedoci raznih ulaganja u projekte koji su puno veći nego par hiljada KM koje su potrebne za Ajlin nastup na Svijetskom prvenstvu”.

Nažalost, rokovi koje je WAKO – svijetska federacija odredila za plaćanje troškova smještaja, kotizacije i transporta reprezentacije u Irskoj sa 31.07.2016. god ističu. Nema naša Ajla adekvatne uslove, ishranu, pripreme, opremu, stipendije kao što to imaju reprezentativci iz drugih Država ali je to ne sprječava da snagom volje i krajiškim inatom prkosi i postiže vrhunske sportske rezultate koji su je vinuli u sam vrh kickboxinga na svjetskoj razini. Nadamo se da će ovaj tekst probuditi bar malo svijesti u Gradskim i Kantonalnim institucijama ili potaknuti eventualne sponzore i građane koji su voljni pomoći da Ajla otputuje na Svijetsko prvenstvo za koje se intenzivno priprema dva puta dnevno trenirajući zadnja dva mjeseca. Puno toga se ima za ispričati o najboljoj Bosansko – hercegovačkoj kickboxerki a sve o njenim nastupima i mečevima možete pogledati na http://www.kbs-favoritbh.ba/

Za sve one koji su u mogućnosti pomoći da se neophodna finansijska sredstva za odlazak naše Bišćanke na Svjetsko prvenstvo u K-1 disciplini blagovremeno skupe mogu svoje donacije uplatiti na žiro račun FAVORIT BH KLUB Bihać u UniCredit Banci br: 3385002275171488 ili kontaktirati putem broja telefona 061/734-741.

biscani.net

Related posts