Unski smaragdi organizirali eko kviz povodom Svijetskog dana zaštite okoliša

Uz pokroviteljstvo bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića danas je održan tradicionalni eko kviz učenika osnovnih škola sa područja USK-a. I ove godine eko kviz se održava povodom Svjetskog dana zaštite okoliša a u organizaciji Unskih smaragda. Tim povodom učesnike eko kviza i članove Unskih smaragda danas je posjetio i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević , zaželjevši svim učesnicima lijep boravak u Bihaću i uspješan posjet NP Una.

„ Drago mi je da Mejasa Dupanović kao predsjednica Unskih smaragda čini sve da podignemo ekološku svijest kod naših najmlađih sugrađana i ona to odlično radi i mi nemamo dileme kada su u pitanju naši Unski smaragdi i njihova borba za očuvanej rijeke Une i naših prirodnih ljepota. Mi smo u istom timu i tako ćemo biti i u narednom periodu jer samo zajedno možemo učiniti sve da zaštitimo rijeku Unu i našu prirodu , koja je, moram istaći, među najljepšim u BiH „-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Pored grada Bihaća podršku organizaciji eko kviza dala je Privredna komora USK-a, Pedagoški zavod USK-a i NP Una. Nakon kviza svi učesnici posjetiti će Štrbački buk i Martin Brod.

Related posts