Ulovili gotovo stotinu doktora koji nikad nisu dolazili na posao

Desecima liječnika, medicinskih sestara i drugih medicinskih djelatnika napuljske bolnice Loreto Mare određen je kućni pritvor nakon što je istragom utvrđeno da osoblje uporno i konstantno izbjegava posao.

I liječnici i medicinske sestre našli su se među 94 radnika bolnice u Napulju pod istragom, pod sumnjom da su učestalo izbjegavali posao i za radnog vremena obavljali druge poslove ili hobije, objavila je policija, piše Jutarnji list.

Jedan od šefova odjela u bolnici otkriven je kako, umjesto da je na poslu, radi kao kuhar u jednom uglednom hotelu, a jednog su liječnika otkrili da za vrijeme dežurstva u bolnici igra tenis i odlazi u šoping. Dvojica radnika uhvaćena su pak kako provlače kartice za 20 drugih radnika kako bi izgledalo da su i oni na poslu.

Policija je u petak rekla da se 55 osumnjičenih nalazi u kućnom pritvoru, no iz bolnice još ništa nisu komentirali.

U sklopu borbe protiv korupcije u zloglasnom javnom sektoru u Napulju, donesen je zakon prošle godine prema kojem će se odmah suspendirati svatko tko izbjegava posao, a istraga će onda utvrditi treba li dobiti otkaz. Upravitelji koji ne provode zakone i sami riskiraju otkaz.

Related posts