Ulice glavnog grada prepune poznatih: Senjamin Burić sa ljepotama Sarajeva upoznao djevojku Sonju

Jedino sam u Sarajevu svoj na svome, kaže Sabit Hadžić. Sulejman Haljevac Memo počeo sa pripremom izložbe portreta zaslužnih građana Bosne i Hercegovine

Lijepo vrijeme u prijepodnevnim satima jučer je na ulice izmamilo brojne poznate ličnosti na ulice našeg glavnog grada. Naš košaraški stručnjak Sabit Hadžić prije nekoliko dana došao je na dvomjesečni odmor u Sarajevo.

On u Kuvajtu vodi klub Al Jahraa, sa kojim ima ugovor do maja 2017. godine. Obradovao se dolasku u rodni grad i druženju sa rodbinom i prijateljima.

– Jedino sam u Sarajevu svoj na svome. Tu je čovjek jedino kući. Proteklih dana družio sam se sa najbližima, a najviše vremena provodim sa sinom Damirom, koji već godinu živi u dalekoj Americi, gdje polako gradi košarkašku karijeru. Svaki dan zajedno treniramo na stadionu u Hrasnici – kaže Sabit Hadžić, koji se u Kuvajt vraća sredinom augusta.

Senjamin Burić, pivot rukometne reprezentacije BiH, koji je nedavno potpisao ugovor sa francuskim prvoligašem Nantom, sa ljepotama Sarajeva upoznao je svoju djevojku Sonju Bašić. Ova hrvatska rukometašica i kćerka legendarnog rukometnog golmana Mirka Bašića, bila je oduševljena ljepotama glavnog grada BiH, a posebno Baščaršijom.

Slikar Sulejman Haljevac Memo već nekoliko mjeseci radi na inkluziji i socijalizaciji štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.)Nedavno je na platnu dugom 30 metara iscrtavao znamenitosti Sarajeva – od Ilidže do Kozije ćuprije, a ovaj performans, označio je završnu manifestaciju projekta, “Sarajevo, ljubavi moja”.

– Pokušavamo da iz njih slikanjem izvučemo najbolje i da im pokažemo da nisu zaboravljeni. U Pazarić smo tako doveli brojne sportiste, pjevače i muzičare, koje su željeli upoznati – kaže Haljevac, koji dodaje da je počeo sa pripremom izložbe portreta zaslužnih građana Bosne i Hercegovine.

(D. Z./Faktor.ba/Foto: K. Softić)

Related posts