Ukrali “suzuki” i 150 litara rakije

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka razotkrili su lopove iz Prnjavora za koje se sumnja da su glavni akteri osam krađa koje su počinjene na području Prnjavora i Srpca, a u kojima je nanesena materijalna šteta od oko 10.000 KM.

Tako su uhapšeni D.T. (23), M.V. (21), M.B. (23) i jedan sedamnaestogodišnjak, saopćeno je iz CJB Banja Luka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Prnjavoru i oduzeto je više predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pronađen je dio ukradenog novca, motocikl “suzuki”, razna vrsta alata, 150 litara rakije, a pronađena je i odjeća za koju se sumnja da su osumnjičeni nosili za vrijeme izvršenja krivičnih djela.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, koje je naložilo da se uhapšeni, nakon saslušanja, puste na slobodu, a da se u redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Policijski službenici nastavljaju dokumentovanje navedenih krivičnih djela, ali i provjeru da li se privedeni mogu dovesti u vezu sa drugim krivičnim djelima na području opština Prnjavor i Srbac.

Related posts