Uhapšeni pljačkaši sportske kladionice u Bosanskom Petrovcu

Dana 20.10.2016 godine u 20,00 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bosanski Petrovac prijavljeno je krivično djelo „Razbojništvo“, a koje se dogodilo u sportskoj kladionici „Sport-plus“ locirane u ulici Bosanskoj, općina Bosanski Petrovac, tako što su u navedenu sportsku kladionicu ušla dva nepoznata maskirana lica, te uz prijetnju vatrenog oružja pištolja nepoznate marke prema radnici sportske kladionice, otuđili novac u iznosu od 1,457.00 konvertibilnih maraka.

Na lice mjesta odmah su izišli pripadnici policije Policijske stanice Bosanski Petrovac i istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bosanski Petrovac koji su po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva u Bihaću izvršili uviđajne radnje.

Nakon poduzetih operativnih radnji od strane istražitelja Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bosanski Petrovac i policijskih službenika Policijske stanice Bihać i Bosanska Krupa, identifikovani su izvršioci predmetnog krivičnog djela, koji su pronađeni i lišeni slobode, a radi se o licima inicijala S. LJ. rođen 1992 godine iz Velike Kladuše i S.E rođen 1997.godine iz Velike Kladuše, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada.

Također, kriminalističkom obradom osumnjičenih, identifikovana su i dva maloljetna lica koja su pomagala izvršenje predmetnog krivičnog djela, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Kod navedenih osumnjičenih lica pronađen je plinski pištolj nepoznate marke, te odjevni predmeti (jakne s kapuljačom i dr.) koje su isti koristili prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, kao i otuđeni novac.

Nakon kriminalističke obrade, protiv osumnjičenih lica bit će podnesen Kantonalnom tužilaštvu Bihać izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Related posts