Udruženje Distrofičara Bužim organizovalo jednodnevnu posjetu Sanskom Mostu

U nedjelju 09.10.2016. godine, u skolpu projekta “Aktivnosti distrofičara u 2016. godini”, Udruženje Distrofičara Bužim je organizovalo jednodnevni izlet za svoje članove Sanski Most.

U ovu aktivnost bilo je uključeno ukupno 15. osoba, od čega su četiri osobe sa invaliditetom u kolicima. Izlet je trajao od ranih jutarnjih sati, sve do kasno u večer. Glavni cilj ove aktivnosti je bio da omogućimo članovima da se međusobno zajedno druže, i da zajedno upoznaju Sanski Most. Naši članovi su zajedno obišli sva značajnija mjesta u ovome gradu i bili su oduševljeni njegovim ljepotama i susretljivošću ljudi koje su sreli.

U sklopu ovogodišnjeg izleta, omogućili smo da Šahovska sekcija našeg Udruženja, nastupi na otvorenom šahovskom turniru “Sana open 2016.”, koji je održan povodom općine Sanski Most. Za našu sekciju, na ovome turniru, nastupilo je ukupno pet igrača, koji su ostvarili izuzetno dobre rezultate, što će zasigurno biti od velike koristi u njihovom daljnjem razvoju.

Za sve učesnike, Udruženje je obezbjedilo prevoz, hranu i piće i sve druge neophodne troškove za realizaciju ove aktivnosti.

Zahvaljujemo se svim članovima i našim volonterima, što su svojim prisustvom dali skromni doprinos u realizaciji ove aktivnosti. Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike FBIH, zahvaljujući kojem smo realizovali ovu aktivnost.

Related posts