Udruženje Distrofičara Bužim organiziralo jednodnevnu posjetu Zagrebu

U sklopu projekta “Aktivnosti distrofičara u 2016. godini”, dana 05.10.2016. godine, Udruženje Distrofičara Bužim je organizovalo jednodnevno putovanje za svoje članove u Zagreb. Glavni cilj ove aktivnosti, jeste da potaknemo svoje članove da više putuju i da putovanjem utičemo na integraciju i resocijalizaciju ovih lica u društvenoj zajednici.

Ovom aktivnošću je obuhvaćeno osam lica, od čega su troje osobe sa invaliditetom u invalidskim kolicima. Sadržaj putovanja se sastojao iz dva dijela, i to: Obilazak značajnijih znamenitosti grada Zagreba i učešća Šahovske sekcije Udruženje Distrofičara Bužim na otvorenom ekipnom brzopoteznom šahovskom turniru.

U sklopu obilazka grada Zagreba, naši članovi su imali priliku obići Arenu Zagreb, gradski trg i Zagrebačku Džamiju. Šahovska sekcija Udruženja je nastupila na velikom ekipnom brzopoteznom turniru koji je održan u Kulturnom narodnom sveučilištu Dubrava, sa početkom u 17 h. Za našu ekipu je nastupilo 5. igrača, koji su u veoma jakoj konkurenciji, od preko 100 igrača iz regiona, odličnom igrom, zauzeli visoko šesto mjesto. Turnir u zagrebu je završio u 23 h, čime je okončano naše putovanje u Zagrebu.

Udruženje je za sve učesnike obezbjedilo prevoz, hranu i piće, kotizaciju i sve druge troškove.
Zahvaljujemo se učesnicima i našim volonterima koji su svojim učešćem dali svoj skromni doprinos u realizaciji ove aktivnosti. Posebnu zahvalnost iskazujemo Ministarstvu rada i socijalne politike FBIH, zahvaljujući kojem je realizovana ova aktivnost.

Related posts