Učestalo “bolničko džeparenje” u RS-u: Dovela majku na terapiju, pa doktoricama ukrala 500 KM

Banjalučka policija uhapsila je Tanju Janković (30) iz ovog grada zbog sumnje da je u prostorijama jedne zdravstvene ustanove u Banjoj Luci počinila krađu.

Iz policije je danas saopćeno da je ona osumnjičena da je u periodu od 11. jula do 10. augusta ove godine počinila tri krađe na štetu radnica zdravstvene ustanove.

– Prilikom dovođenja majke na terapije iskoristila je odsustvo oštećenih i iz novčanika otuđila oko 500 KM – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Kako saznajemo, Janković je novac ukrala od Vesne P. i Zorane V., dvije doktorice.

– Policijski službenici su o saznanjima obavijestili dežurnog okružnog javnog tužioca u Banjoj Luci, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivična djela krađa. Nastavlja se rad s ciljem utvrđivanja da li se osoba može dovesti u vezu sa drugim izvršenim krivičnim djelima protiv imovine – podvukli su u banjalučkoj policiji.

U posljednjih nekoliko mjeseci ovo je treći slučaj krađa koje su se dešavale u bolnicama u RS-u.

Policija iz Bosanske Gradiške je 24. jula privela radnice Opšte bolnice u Bosanskoj Gradišci Gordanu Švraku-Ugrenović (28) i Nedeljku Tulemija (45) zbog sumnje da su od pacijentkinje ukrale bankovnu karticu sa koje su podigle novac. Ugrenović je bila zaposlena kao medicinska sestra, a Tulemija kao čistačica u gradiškoj bolnici. Karticu su ukrale od rodice jedne od osumnjičenih, koja je u toj bolnici ležala u prvoj polivini jula. Sa kartice su podigle ukupno 1.800 maraka.

Krajem maja ove godine uhapšen je Marko Malešević (21) iz Ribnika koji je na Klinici za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra RS-a pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju. Malešević je radio kao medicinski tehničar. Od pacijenata na samrti uzimao je zlatni nakit i novac, a ukupna materijalna šteta nije precizno utvrđena.

Related posts