Ubica iz Kiseljaka nije se kajao ni kad je pregazio 72-godišnjaka

S mužem i djecom sam tog aprila bila u trgovini te smo vidjeli policiju i Hitnu pomoć kako stoje na cesti. Okrenula sam glavu i vidjela maskirnu kapu kako leži na zebri.

Za manje od godinu ubio dvije osobe Za manje od godinu ubio dvije osobe

Počela je tako priču neutješna Božena Kolarić, kći Josipa Kolarića (72), kojeg je u aprilu prošle godine na zebri pogazio tad 18-godišnji David Komšić. Ni godinu poslije, izbo je trudnu bivšu djevojku, piše Dnevni list.

– Tijelo je bilo pokriveno i nisam znala da baš tata leži na cesti. Taj je dan otišao do staračkog doma na Sveticama gdje smo dobijali ručak, a potom u trgovinu. Nije nam se javljao na mobitel i nismo znali gdje je – govori Božena.

Tek što je došla kući, vratila se nazad na raskrsnicu Ulice grada Vukovara i Donjih Svetica koja je bila puna ljudi.

– Rekla sam policajcima da bi to mogao biti moj tata. Pokazali su ličnu kartu i potvrdili smo da je to on. Inspektor mi je odmah iskazao sućut, kaže Božena.

Njena majka Ljiljana Kolarić dodala je kako je njenoj kćerki pozlilo. Ono što tad nisu znali je da je David, nakon što je pogazio Josipa, pobjegao s mjesta nesreće. Odvezao se stotinjak metara dalje i potom skrenuo na parkiralište obližnje trgovine. Ondje je dočekao policajce.

Uviđaj je pokazao da je David mladi vozač koji je vozio očev mercedes Ulicom grada Vukovara. Bio je u traci za obavezno skretanje ulijevo te mu je za to bilo upaljeno zeleno svjetlo. Ipak, mladić nije skrenuo, nego je nastavio voziti pravo i tako obišao kolonu vozila koja je čekala na semaforu. Istražitelji su utvrdili da u tom trenu, osim što je prekršio propise, nije prilagodio brzinu vožnje. Preko zebre je tad prelazio Josip, no njemu je bilo upaljeno crveno svjetlo. Kad ga je David udario autom, odbacio ga je uz rub ceste te je preminuo na mjestu nesreće. Udarac je bio toliko silan da je izuo muškarca, a tenisicu su mu našli na obližnjim tramvajskim tračnicama.

Iako je hrvatsko Državno tužilaštvo tražilo da se David zatvori dok traje istraga, sud to nije prihvatio te su mu, kao mjeru opreza, samo oduzeli vozačku dozvolu. Suđenje je počelo tek početkom februara ove godine.

– Dan nakon nesreće do nas su došli Davidova majka i tetka. Izrazile su sućut te su plakale zbog sina i nećaka. Obećale su da će i on doći s ocem, ali nikad nije došao reći ni oprostite ni izraziti sućut – rekla je Ljiljana, s kojom je Josip imao osmero djece. Zajedno imaju i 13-ero unuka, koji i gotovo godinu nakon nesreće pitaju kad će se djed vratiti u njihov stan.

– Rekli smo im da je otišao na dalek put. Pitali su nas mogu li i oni? Jako im nedostaje. On ih je sve jako volio i uvijek bi ih čuvao – kaže Ljiljana kroz suze.

Šokiralo ju je kad je saznala da je David, na suđenju za nesreću u kojoj je stradao njen suprug, rekao da se ne osjeća krivim. Suđenje se nastavlja u martu, ali zatvoreno je za javnost jer se pravno David vodi kao mlađi punoljetnik.

– Vidjeli smo ga i kasnije kako vozi. Očito su mu vratili vozačku i sve nas to boli – kaže Ljiljana.
Vijest da je ubijena Kristina Krupljan porodica Kolarić je vidjela u srijedu na kompjuteru. Kako žive nedaleko od mjesta ubistva, čuli su sirene policije i Hitne pomoći pola sata prije nego što je policija obavijestila da su našli mrtvo tijelo nemoćne djevojke.

– Kroz glavu mi je prošlo da to može biti David jer je bio na slobodi. Mislim da je bilo samo pitanje vremena kad će opet nešto napraviti. U manje od godine ubio je mog muža i trudnu curu – kaže Ljiljana.

Josip Kolarić (72) bio je penzioner i hrvatski branitelj. Rado je svima pomagao u krečenju, što mu je bila struka. Iza njega je ostalo osmero djece i 13 unuka, koji i danas pitaju za njega te ga ne mogu prežaliti. Pokopan je na groblju Miroševac. Među ožalošćenim su bili i Davidova majka, tetka te tetak.

Related posts